Resort "Žut"

Resort "Žut"

Idealno mjesto za rehabilitacijsko pješaćenje i aktivni odmor.

Osjetite kako su živjeli stari Murterini i Žutari.

Otok Žut je drugi najveći otok iz skupine Kornatskih otoka, ali on ne spada pod nacionalni park. Najveći vrh otoka je gubavac sa 155 metara. Na otoku se nalazi crkvica sv. Križa, koja je svečano otvorena 2011. godine, a gradnja je počela prije Drugog svjetskog rata. Prema zadnjem popisu stanovništva iz 2011. godine na otoku žive 4 stalna stanovnika.

Na otoku se nalazi vrh Gubavac. Mjesto gdje su se u srednjem vijeku liječili mletački plemići oboljeli od raznih bolesti, zahvaljujući ljekovitim travama koje okružuju cijeli prostor. Sa vrha Gubavac pruža se veličanstveni i nezaboravni pogled na cijelo Kornatsko otočje.

Obitelj Markov ima posjed na otoku Žutu u uvali „Babin bok“. Krajem 2011. godine je osnovano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ( OPG ) Markov koje na žutu ima stado od 80 ovaca. Posjed ima svoju privatnu plažu te vez za plovila. U sklopu poljoprivrednog gospodarstva se nalazi stari maslinik, a u pripremi je sadnja novog maslinika koji će predstavljati sve mediteranske vrste maslina.

Hotel Murter, ekskluzivno za goste hotela, organizira izlete na obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo na otoku Žutu u uvali „Babin bok“, a sve dodatne informacije se mogu zatražiti mailom ili na recepciji hotela.

*Za boravak od 14 i više dana Hotel Murter besplatno organizira izlet na otok Žut ( vožnja brodom, piće dobrodošlice na ranču, obilazak ranča, kupanje u prekrasnoj uvali „Babin Bok“, tradicionalni ručak ).


Pošaljite upit za Resort "Žut"